Sallila Energian kautta hankitut, kotimaisilla laatupaneeleilla toteutetut aurinkosähköjärjestelmät tuottavat ympäristöystävällistä aurinkosähköä. Ylijäämäsähkön ostosopimuksella ylimääräinen aurinkosähkö on myös hyödynnettävissä.

Aurinkoiset kelit lisääntyvät ja koululaisten kesäkauden alkaessa yhä useampi kiinteistön omistaja huomaa pohtivansa, kannattaisiko auringon energiaa valjastaa omaan käyttöön.
"Mistä lähteä liikkeelle?" on varmasti kysymys monen mielessä. Aurinkosähköjärjestelmän hankinta voi tuntua hankalalta, erityisesti kun sen käyttö voi olla vierasta ja oman sähkön tuottaminen ajattelutapanakin uusi.

- Aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa on useita huomioitavia asioita, ja mielessä olevat asiat ja kysymykset kannattaa käydä läpi asiantuntijan kanssa, sanoo myyntineuvottelija Miika Rummukainen Sallila Energiasta.

Aurinkosähköstä kiinnostuneiden kannattaa aloittaa täyttämällä Sallila Energian sivuilta löytyvä tietolomake ja samalla voi tutustua valmiisiin aurinkosähköjärjestelmäpaketteihin.

Valmis paketti tai räätälöity toteutus

Asiantuntijamme ottaa yhteyttä ja kartoittaa kohteen sekä asiakkaan sähkönkulutuksen. Tietojen perusteella joko suositellaan valmista pakettia tai räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopiva aurinkosähköjärjestelmä.

Kiinteistön tiedot voidaan selvittää pääsääntöisesti puhelimitse, ja tarvittaessa voidaan pyytää esim. valokuvia kohteesta. Mahdollista on tehdä myös kohdekäynti, jolla voidaan varmistaa onko kohteessa erityistä huomiota kaipaavia kohtia.

Selvityksen perusteella tehtävä tarjous ei sido asiakasta vielä mihinkään, vaan ostopäätöksen voi tehdä rauhassa.

Aurinkosähköjärjestelmän valintaan vaikuttavat muun muassa kattotyyppi ja asiakkaan sähkönkulutus.
– Esimerkiksi mustalle peltikatolle voivat ulkonäön puolesta sopia tyylikkäät mustat aurinkopaneelit, jos asiakas niin toivoo, kuvailee Miika Rummukainen.

Tämänhetkiset ja myös tulevaisuuden sähkönkulutustarpeet kannattaa ottaa huomioon.
– Sallila Energian aurinkosähköjärjestelmien mitoituksissa voidaan huomioida myös sähköauton latauspiste tai mahdollinen lämmityksen/jäähdytyksen muutos lämpöpumpputekniikkaan.
Usein sähköauton latauksesta ja lämpöpumppujen käytöstä johtuva sähkönkulutuksen kasvu profiloituu hyvin aurinkosähköjärjestelmän sähköntuotantoon.

Vastuullinen toimittaja tuo turvaa ja luotettavuutta

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan asiakkaan tarpeisiin. Järjestelmä kannattaa hankkia pitkäikäiseltä ja luotettavalta yritykseltä, jotta investointi on varmasti tehokas ja turvallinen. Sallila Energia on vastuullinen, paikallinen yritys, joka on toiminut sähköalalla jo yli sadan vuoden ajan.

– Vastuullisen toimijan valinta tuo aurinkopaneelien hankintaan luotettavuutta ja turvaa. Me emme myy ylimitoitettuja aurinkosähköjärjestelmiä, vaan mitoitamme järjestelmän asiakkaan tarpeisiin sopivaksi, kertoo Miika Rummukainen. – Meillä esimerkiksi aurinkopaneelien tehontuottotakuu on 25 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että tänä vuonna ostettujen paneelien täydestä tehosta pitää olla saatavilla 25 vuoden päästäkin vielä ainakin 80 prosenttia.

Kun aurinkosähköjärjestelmä on suunniteltu huolella ja asennettu ammattimaisesti, se on käytössä hyvin huoleton.
– Aurinkopaneelit ovat hyvin huoltovapaat. Jos ne likaantuvat, niille riittää useimmiten seuraava kevyt kesäsade tai huolto-ohjeiden mukaiset toimenpiteet, mutta muita toimenpiteitä ei tarvita.

Mitä tehdä ylijäämäsähkölle

Mikäli sähköä tuotetaan enemmän kuin ehditään kuluttaa, ylijäämäsähkön ostosopimus on edelleen oiva ja vaihtoehtoihin nähden mutkaton tapa hyödyntää ylituotettu aurinkosähkö.
– Me ostamme ylijäämäsähkön omilta sähkönmyyntiasiakkailtamme eli edellytämme, että kohteessa on voimassaoleva sähkönmyyntisopimus Sallila Energian kanssa, muistuttaa Miika Rummukainen.

Sallila Energian asiakkaat voivat rekisteröityä yrityksen tarjoaman Online-palvelun käyttäjiksi. Palvelussa voi sähkönkulutuksen lisäksi seurata myös ylijäämäsähkön tuotantomäärää.

– Muistutuksena vielä, että aurinkosähkö on paitsi hyvin ilmastoystävällistä myös edullista. Yhdellä kertainvestoinnilla asiakas saa omakseen aurinkovoimalan, joka tuottaa sähköä investoinnin jälkeen käytännössä ilmaiseksi ja tehokkaasti hyvin pitkään.

Pitkäikäisiä sähköratkaisuja, kuten aurinkosähköjärjestelmiä, Sallila Energia toimittaa koteihin, yrityksiin ja taloyhtiöihin lähikuntien alueella, tarvittaessa kauemmaskin.